سلام
در پی کتابی خوب برای بچه ها بودم در ضمیمه ی دو هفته نامه همشهری بچه ها داستانی برگرفته از کتاب (داستانهای فکری)شما را دیدم …شیوه داستان به نظرم بسیار جالب آمد …که هم برای خودم به عنوان یک مادر و معلم و هم برای دانش آموزان بسیار مفید است…به سایتتان سر زدم از لیست کتابهایتان هم بسیار خوشم آمد و تمایل دارم آنها را تهیه کنم ولی نمی دانم چگونه؟ من در تهران هستم .. چگونه می توان کتابهای شما را تهیه کرد؟ در تهران نشر آموخته یا سما قلم نمایندگی دارد ؟ در ضمن نمی دانم در انتخابات شورا رای آورده اید یا نه … ولی حیف است انرزی فکری شما از تالیف به این بازیهایی که معلوم نیست عمرانی است..سیاسی است یا کاملا تشریفاتی منحرف شود… شما اهل قلم بمانید که ماندگارتر و شریفتر است …موفق باشید

12 thoughts on “سئوال رسیده

  1. خواهر گرامی سلام
    چون ادرسی برای پاسخ دادن به نظر نگذاشته بودید اینجا نوشتم تا جواب آن را بخوانید
    از لطف شما ممنونم. چرا باید اهل قلم بیرون باشند ادمهای نالایق مدیر و تصمییم گیرنده برای امور جامعه. شما بخونید کوتوله هایی که جامعه را به سمت تباهی پیش می برند و احمق هایی که بنیان های فکر جامعه را نابود می کنند برنامه ریز فرهنگی کلانشهرها چگونه است. در تهران شما چه برنامه فرهنگی با این بودجه های موجود برای بهبود روند تربیتی فرهنگی شهروند تعریف شده این به دلیل جایگاه داشتن احمق ها نبوده است. در مورد اثار اگه اعلام نمایید به کدام یک از اثار ما نیاز دارید برایتان ارسال خواهد شد امیدوارم کمکتون کنه به این ادرس سری بزنید راهگشاتر است
    http://www.mehrafarincc.ir

  2. با سلام با توجه چندين سال كار مطالعاتي در اين خصوص يعني از سال 1384 تا 1391 با توجه به مسايل و مشكلات بچه هاي ايراني داستان ها از ادبيات كهن ايراني انتخاب و براي بچه ها بازسازي شدند. البته تا جلد ده كه بحث هاي اخلاقي و اجتماعي است وضعيت به همين منوال است اما از جلد ده به بعد داستان ها براي تدريس مفاهيم علوم و رياضي توسط نويسندگان هر جلد طراحي و تدوين مي شود.

  3. سلام مجدد
    یعنی دقیقاً آثاری مثل: قابوسنامه، کلیله و دمنه، مرزبان نامه، آثار جامی، مثنوی، منطق الطیر، الهی نامه یا حدیقه سنایی که این دو مورد آخر پایه های الهامی مولانا بودند در خلق مثنوی و خصوصاً منطق الطیر خیلی حکایات خوبی دارد، بعضی داستان های تعلیمی شاهنامه، بوستان و گلستان سعدی، کیمیای سعادت، موش و گریه و تا حدودی رساله دلگشا و صد پند عبید، بعضی از حکایات خمسه نظامی، داستان های هزار و یک شب، طوطی نامه و بسیاری از آثار که مانند کلیله از هند وارد شده و… را به زبان بچه ها باز نویسی می فرمایید؟؟
    از آثاری مثل: تذکرةالاولیای عطار، اسرار التوحید که نقل حکایات یکی از نوادگان ابوسعید به نام محمد بن منور است، حتی آثاری که مثل مرصاد العباد و مصباح الهدایه و… که بیشتر به بعد عرفانیشان مشهورند حتی بعضی حکایات چارمقاله، داستان هایی که جسته و گریخته در تاریخ بیهقی می آید و……….. بله قطعه! قطعه قالبیست که در ادبیات تعلیمی بسیار مورد استفاده قرار میگیرد و بسیاری از شعرا حکایات آموزنده ای در این قالب شعری سروده اند این سوای مثنوی هایی است که به صورت داستانی نگاشته شده و عمدتاً تقلیدی از گذشتگان بوده. مثلاً داستان هایی که در قطعات شاعر معاصر پروین اعتصامی هست که یکی از الهام بخش های او قطعات ابن یمین بوده است و… که در حال حاضر حضور ذهن ندارم هم استفاده می نمایید؟؟
    البته این دسته دوم که لحن بهتری دارند و آموزنده ترند چون پند مستقیم نیستند را برای استفاده باید باز آفرینی کرد نه باز نویسی و صد البته که تأثیر بیشتری هم خواهند داشت تأثیری که با تغییر زبان اسرار التوحید و حتی مرصاد العباد هم قد بچه ها کردن آنها به خاطر فضای معنوی که دارند میتوان برای ایجاد کرد بسیار ماندگارتر از امثال گلستان و بوستان و قابوسنامه و… است که صرف نصیحت نوشته شده و فقط اخلاقی ست.(به جنبه های ادبی آن ها کاری ندارم لطفاً با تعصب ادبی خوانده نشود)
    نکته دیگری که میتوان به آن پرداخت تأکید بر کتابهای منطق الطیر و شاهنامه در دسته اول است منطق الطیر که بسیار سلیس تر و کوتاه تر از مثنوی است انرژی کم تری را صرف خود مینماید البته چون از پایه های مثنویست ممکن است داستان هایی از آن در مثنوی هم آمده باشد.
    اما شاهنامه؛ فردوسی با نشان دادن مرام و آزادمردی پهلوانان ایران زمین در داستان های مختلف جز به تصویر کشیدن آیین های رزم، بر اخلاق مداری قهرمانان خود نیز تأکید بسیاری داشته است که این نکته به خاطر اینکه بچه ها به قهرمان ها علاقه زیادی دارند و از حرکات آنها تقلید مینماید باعث میشود مرام اخلاقی آنها را نیز مورد توجه قرار دهند.
    البته کار خوب وقت صرف کردن میخواهد و ساده نویسی داستان ها و حکایات خصوصاً دسته دوم نیاز به کسب تخصص های حرفه ای تر در زمینه های داستان نوسی، بازآفرینی و فهم متون و حتی آشنایی با انواع برداشتهایی که از متون کهن میشود دارد
    زیاده گفتم و حرف نگفته در این وادی بسیار
    برایتان در این عرصه و عرصه های دیگر زندگی آرزوی موفقیت دارم و یقین دارم که شما میتوانید نسلی متمایز از نظر نداشتن بسیاری از ضعف های نسل های قبل بسازید.
    التماس دعا در آغازین لحظه های ماه ضیافت الهی

  4. سلام من بر اسسا نیازهای نسلی فععلی داستان ها را انتخاب کردم نه براساس رویکرد نویسنده ها در ادبیات کهن از ان زاویه به قضیه نگاه نکردم. در بررسی های خود در این حوزه (یعنی کار فلسفی با بچه ها و هنگام کار عملی اتفاقی از حوزه ادبیات و میراث کهن سر داوردیم) اتفاقی از داستانهایی که چاپ شده و چاپ خواهد شد بهره گرفتیم با عنایت به نیاز روز جامعه. نگاه داستان نویسانه نداریم بیشتر به دنبال تبیین و بومی سازی کار فلسفی با کودکان هستیم طبیعتا تخصصی هم در بازنویسی داستان ها نداشتیم اما در حد که پاسخگوی نیازمان باشد تلاش کرده ایم
    از لطف شما ممنون ما نیز به دعا محتاجیم

  5. سلام
    “البته کار خوب وقت صرف کردن میخواهد و ساده نویسی داستان ها و حکایات خصوصاً دسته دوم نیاز به کسب تخصص های حرفه ای تر در زمینه های داستان نوسی، بازآفرینی و فهم متون و حتی آشنایی با انواع برداشتهایی که از متون کهن میشود دارد”
    تصحیح:
    “البته کار خوب وقت صرف کردن میخواهد و ساده نویسی داستان ها و حکایات خصوصاً دسته دوم نیاز به دقت بیشتر دارد و با توجه به نیازتان مفیدتر مینماید.
    .
    منظورم از آن توضیحات، تأکید بر فن داستان نویسی نبود فقط چند نمونه کار به درد بخور و مناسب با توجه به آشناییم با ادبیات کهن فهرست کردم که به زمینه کاری شما مربوط بود تأکید من بر نوشته هایی که تأثیر فلسفی بیشتر دارند و مناسب کار فلسفی با کودکند اتفاقاً بیشتر بود و بر آنها که داستان و نصیحت صرفند کمتر.

  6. آقای دکتر سلام با آرزوی بهروزی و سلامتی برای شما.
    ماه رمضان حضورتون تبریک میگم .
    از چه طریق میتونم کتاب های شما رو تهیه کنم ؟

  7. یعنی فایده نداره نه؟؟؟
    خب باشه
    عیدتون مبارک صد سال به این سالا امیدوارم کلیداتونم گم نکنین میگن شما شاه کلید دارین که به همه چیز میخوره
    بدین مام بزنیم تا همه فن حریف بشیم آ کارم زیاد داشته باشیم زیادی کلاس بذاریم برا ملت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *